Dia 15/02/2002

Malgrat el mal temps ens passegem pel Riu Freser

Aveure si sabeu com es deien els grups del nivell A (infants)? Si no us en recordeu, llegiu, llegiu…

Al nivell B (adolescents) us fem fer gairebé una petita gimcana per a recordar els seus noms. Us atreviu?

Per si un cas, a veure si sabeu resoldre aquesta sopa de lletres amb els 10 noms, set del nivell A i tres del nivell B.

I A B C D E F G H I
A B U A B U I L M N
N N O P Q R S T U D
Q S V W X Y Z 1 A I
U T 2 A N O N I M S
I I A B 3 C 4 D N E
S G K 5 E F G O S R
C A C 6 H I A X E D
A R A J 7 R K I N N
T O W 8 A L M Q S A
A B E F 9 N O U E M
L M E P Q R S I P A
A A H T U V X L R L
N T C X Y Z 1 I E A
S 2 A B C 3 D N S S
4 E F G H 5 I S S G
6 H I J 7 K L M A N

Molt bé! Això ho heu fet d'allò millor, amics i amigues minairons… Però continuem amb el segon dia de colònies. D'acord?
Les adolescents Mercè Jou del grup C: SENSEPRES, S.A. i Martina Brugués i Gemma Peiró del grup A: ABÚ ABÚ ens escriuen la següent crònica del dilluns 15 de juliol del 2002: Ens vam despertar a partir de les vuit del matí amb la música típica. Ens va costar una mica llevar-nos, però no gaire perquè encara estàvem al segon dia. Vam esmorzar i després vam fer serveis… QUIN PAL!! Ja començàvem a recordar els vells temps, ja, ja, ja… En acabat vam anar ràpidament a fer cant coral. Teníem un nou monitor que es diu Ramon Elias i poca gent el coneixia.Aquesta hora va ser un moment nou per a la gent nova, i hi va haver gent que li va agradar i altra que no (en realitat a gairebé tothom li feia mandra fer cant coral…).

Quan vam acabar el cant coral (que ja tocava) ens van dir els grups d'esports i l'esport que ens tocava practicar aquell dia. Després de jugar va sonar la campana (ja tant familiar i imprescindible a la Colònia) que anunciava que era l'hora de fer tallers! Els "adoles" vam començar amb el taller d'arbres de fil de coure. La Ma Àngels Latorre ens va ensenyar com es feien i ens vam passar l'estona pelant cables d'electricitat. Quan va sonar altre cop la campana ja ens feia soroll la panxa i, per sort, aquests tocs donaven pas a l'inici del dinar!! L'hora lliure la vam aprofitar per conèixer-nos més entre nosaltres ja que molts són nous.

A les quatre de la tarda vam calçar-nos amb xancletes i vam emprendre la nostra primera sortida al riu Freser. Com aquella cançó que fa: "anem d'excursió al riu, anem d'excursió al riu, on anem?…" Bé, es igual! Reprenent el fil de la narració us he de dir que aquest any no va ser menys: la gent continuava relliscant per les pedres i xopant-se. Com sempre! Aquest any li va tocar a un dels nous, entre d'altres: a en Phil, que és un monitor anglès que intenta aprendre el català amb nosaltres. Segur que després d'això ha après a dir aigua, pedra i sobretot: ridícul (pobret…).

Al tornar vam berenar. També vam tenir una petita estona lliure i ràpidament vam anar tots a les dutxes. Cap a dos quarts de nou del vespre, com cada dia, vam anar a sopar i, com sempre, abans,
Vàrem cantar una cançoneta. El sopar estava molt bo, com sempre. Després, els del nivell A van anar a fer el seu joc de nit corresponent. Els "adoles" vam baixar al nostre racó de sempre i vam fer una vetllada típica per a prendre el pèl als més nous (ja, ja, ja).

Vam fer diversos jocs molt divertits amb doble sentit: els tres prínceps, el de la manta, el joc del sastre, el de les estàtues… Els "nous" van quedar "flipats", segur! També vam explicar el famós joc del KISSME, i va triomfar molt. Cap a les dotze o així ja teníem tots soneta…, però no molta encara perquè estàvem al segon dia. No obstant, els monis ens van fer anar a "planxar les orelles" (kin rollo)…

Continuen la crònica els vailets del nivell A, concretament els del grup 3: INDIS.

L'Aurembiaix Roigé diu: A la tarda vam anar al riu Freser. Havíem de passar per dins del riu i per damunt de les pedres i de les roques. Alguns feien cada relliscada!!! Quan vam arribar a la bassa on ens havíem de banyar van caure quatre gotes i vam marxar cap a la Farga. Després de berenar vam començar un joc però la pluja ens va fer canviar de plans i vam anar a veure un vídeo de l'any passat.

El Guillermo Patrikios comenta: El Francesc i tots els de la Farga anàvem a banyar-nos en cas de bon temps. Jo vaig ser el primer en tirar-me des d'una roca; després es van banyar els demés. L'aigua estava molt gelada i semblava que estàvem a dins d'una nevera. Vam caminar per dins del riu i va ser genial.

Exagerat, en Xavier Moreno, diu: Em va agradar molt el camí d'aventura que portava al riu. Només començar, això sí, van caure dues nenes al riu i es van mullar.

Clou el reportatge l'amiga Júlia Marsal: Jo vaig ser una de les nenes que va caure a l'aigua que, per cert, estava geladíssima! I això que jo hi vaig anar, al riu, pel camí fàcil, sinó…

FRASES PER FER PENSAR I COMPARTIR UN DIÀLEG

Siguem optimistes. Deixem el pessimisme per a temps millors.
(Anònim)

On funciona una televisió, hi ha algú que no llegeix.
(John Irving)