Dia 26/07/2002

Dia d'assajos i de preparatius

Des de la Farga de Queralbs els repòrters del grup 6: TAMBORAGITS, de can Minairó, redacten i il·lustren aquesta crònica. L'Esther Targa ens detalla: Al meu grup de Cullerada Literària li va tocar interpretar el Submarí Groc dels Beattles i ho vam assajar i preparar una mica el mateix divendres.

A la tarda vam anar a la piscina i vam berena una bossa de cacauets. Després vam fer cant coral i va durar molt! Després de sopar vam poder veure el show dels "adoles" que va ser molt divertit.

La Laia Soler ho va veure i sentir així: Jo, aquell divendres al matí, tenia molta son. Sort que a l'hora d'esmorzar vam recuperar forces per a tot el dia!…

Continua en Guillem Ricart: Els "adoles", una de les coses que feien al show era cantar i ballar. També van fer concursos i màgia. Els monitors es van disfressar i feien molta gràcia.

L'Alba Vilalta ens fa tot un horari:

8,15 hores.- Bon dia! Hora de llevar-se i rentar-se la cara. Em va costar molt!
9 hores.- Primer nyam, nyam: pa amb tomàquet i tonyina.
9,15 hores.- Serveis (planta baixa en el meu cas)
10 hores.- Esports: bàsquet perdut.
10,20 hores.- Taller cullerada: el Petit Príncep.
13,30 hores.- Segon nyam, nyam: arròs, carn i gelat. Repòs.
16 hores.- Piscina no.
17,30 hores.- Tercer nyam, nyam: cacauets.
18 hores.- Cant coral!
19 hores.- Més cant coral! Ditets treballadors?
20,30 hores.- Quart nyam, nyam: sopa, peix, fruita.
22 hores.- Sorpresa: el show dels "adoles"
23,30 hores.- Prou brogit! Bona nit!

Molt original l'Alba Vilalta, no? La Gemma Toll ens comenta una anècdota molt divertida: Quan anàvem cap a la piscina ens van fer seure al davant de la Colònia. Allí ens van començar a tirar aigua a tothom des de la finestra i totes i tots ens vam ñposar a córrer com a bojos fins que vam acabar xops i vam anar a la piscina. A la nit hi hagué la gran sorpresa: el show dels "adoles" que va ser molt divertit; era com un programa de televisió i representava un magazine de cap d'any, amb dotze campanades incloses, i on hi feien espectacles variats: música, balls, concursos…

En Jesús Godoy hi diu també la seva: Parlant dels esports, ahir vaig jugar a bàsquet i el meu equip va guanyar per 48 a 15! A la tarda també hi va haver el partit de futbol: adoles-monis. Però per molt que els vam animar (als adolescents, és clar) van perdre per 4 a 0! Home, és que els monitors, enguany, eren un equipàs, no? Però continuem! Després de la festa dels adolescents vam anar a dormir i teníem molta son!

Continua en Genís Sala: Ha estat un dia força divertit! Molt intens però molt maco! A la nit tothom al·lucinava en veure l''spectacle. Els monitors van fer riure molt! I els adolescents disfressats de dona, ni ho comento.

COMIAT

Els núvols vénen apilotats.
Agafo un mocador per dues puntes
i hi faig un nus. Després un altre.
(Fluixos tots dos, però dic que els estrenyo.)
Un altre en faig d'igual i estiro sempre
el mateix bec. Tapo els nusos.
Llanço el mocador enlaire, i els nusos
estan desfets.
Ah, Llibertat!
Joan Brosa

I la tronada fuig sorolladora…
I les eugues s'abeuren en el riu…
L'esglai s'ha fos i l'herba brilladora
Aixeca el cap
Tot beneint la tempesta d'estiu. ~

J. M. GUASCH