Dia 24/07/2002

Ha arribat el dia de la Gran Gimncana

Dissortadament, des del dimarts no apareix cap crònica dels adolescents. És com si no fossin d'aquest món. I revisant l'arxiu periodístic ens adonem que "no han fet els deures" els encarregats de la segona setmana. L'equip de redacció lamenta aquest fet perquè "els adoles" ens podrien explicar moltes coses i anècdotes des de la seva perspectiva. Però anem per feina! El nivell A sí que està al peu del canó i el grup 5: IANQUIS CATALANS ens informa amb tots els ats i uts des de la Farga de Queralbs. Un repòrter anònim comenta així la jugada: Va ser un dia tranquil però molt divertit! A la tarda vam fer la gran gimcana amb sis controls ben espaiats. Algunes proves a suparar van ser: petar globus amb la panxa, expressar amb veu alta la paraula TITI: 1titi, 2titis, 3titis… alhora que bevies aigua a glops, trencar una síndria amb parts del cos, menjar-la i comptar llavors, embrutar-te la panxa amb una pasta rara que havien preparat els monitors i fer una piràmide, sucar la cara amb "nocilla" i netejar-la a llepades, parar ous amb el cap que llençava un company, embrutar-te amb fang, etc.La classificació va quedar així: E, H, G, F, B, D, C, A. El primer, E, va ser el guanyador per punts i l'últim va ser el grup A.

A continuació, uns petits apunts a càrrec de l'Hèctor Canyelles: A la tarda vam fer una gimcana molt divertida i ens vam embrutar molt. A la nit vam fer un foc de camp i vam cantar cançons.

El Pau Olomí explica: Ahir va ser un dia molt divertit perquè no ens vam cansar gaire i vam començar divertint-nos amb una gimcana que consistia en treure la màxima puntuació a cada prova, cosa que no era gaire difícil, és clar. El problema consistia en que t'havies d'embrutar una mica molt i això comportava seriosos problemes, que amb l'esforç, es van solucionar i les proves es van poder passar amb molta bona puntuació…

Definitivament, fou un dimecres mogudet però amb un bon ritme i les activitats estelars van ser la gimcana, molt ràpida i elficaç, per cert, i el foc de camp que vam fer a la nit, com sempre màgic, misteriós i encisador. Com és habitual, el foc es va encendre mitjançant un fil que unia el foc amb la reixa del camp d'esports i una bola de foc que va relliscar per aquest en la foscor més absoluta.

Durant la vetllada es van cantar i dansar cançons típiques d'animació i en Cisco i en Xavier no van parar d'atiar el foc durant tota l'estona.

A l'hora d'anar a dormir tothom va aclucar molt ràpidament els ulls perquè l'endemà havíem d'anar a la font de l'Home Mort, una excursió cansadeta quan fa sol.

FOC DE LLENYA -Cançó-

Foc de llenya, flama encantada.
Quan l'aspra fosca tot ho embolcalla,
ta lluor roja l'àmbit encén.
I en la nit freda, prop de les brases,
Fes la vetllada del campament.
(F. Haydn)