Pòrtic

Aquest estiu, a la casa de colònies "la Farga" de Queralbs (Ripollès), els Minairons Cantaires de l'A. C. Neret hi hem "fet el niu" per setena vegada consecutiva. De fet, ha estat un estiu un xic especial degut a diverses circumstàncies:

  1. El vint-i-cinquè aniversari de l'amic Toni Giménez com a animador infantil i/o juvenil, al qual vam convidar a "can minairó" a cada torn i amb qui vam compartir unes estones molt agradables.

  2. El vint-i-cinquè aniversari del Francesc I. Freixanet, monitor que, des de l'estiu de l'any 1978, constant, ha exercit la seva vocació, primer a l'Orfeó Lleidatà i, posteriorment, a l'A.C. Neret.

  3. Una participació molt diversa i integradora que ha enriquit tothom des d'una perspectiva il·lusionadora.

El fet de palesar tanta constància i un denominador comú en els nostres dos amics: el món del lleure infantil i/o juvenil, ja és ben bé un prodigi remarcable que fa pensar molt. Com ho és també el fet que es coneguessin tan aviat i establissin un cert paral·lelisme: educadors, animadors i dinamitzadors, amics…

Moltes cançons i reflexions dels diferents equips de monitors de les nostres colònies han estat inspirades, històricament, en l'amic Toni que, de tant en tant, ens ha visitat i animat amb la seva presència. I l'enllaç entre aquests monitors i el nostre amic ha vingut sempre d'en Francesc, que confiava i confia molt en els missatges que es troben en les cançons i en la música d'en Toni Giménez.

Així, doncs, casualitat o no, enguany hem celebrat dos vint-i-cinquès aniversaris molt anònims, potser, però molt importants perquè durant anys i panys han omplert de vida i d'esperança els cors de milers i milers de joves ciutadans, amb la seva tasca i, sobretot, amb la seva constància i il·lusió.

FELICITATS SINCERES, AMICS!

No Podem cloure aquest Pòrtic, però, sense referir-nos a la Colònia en general. Han estat unes estades, les d'enguany, vivencials, integradores i meravelloses. I, ara per ara, l'equip de redacció s'ha posat a editar aquesta revista amb ganes i amb l'enginy suficient per a oferir-vos, amics i amigues lectores, un bon treball fruit dels bons moments conviscuts durant els quinze dies que han durat els diferents torns.

A la revista hi trobareu de tot: anècdotes, un repàs dels esdeveniments més importants de cada dia, poemes, acudits, les adreces de tots els minairons, cançons, records i sentiments…

A reveure!