Dia 11/07/2002

Excursió a la font de l'Home Mort

Ens diu un "adole" molt veterà, l'amic Josep Oriol Reguant del grup C: TRUITA A LA FRANCESA: El dijous va ser molt especial perquè vam fer l'excursió més llarga pel nivell A: la font de l'Home Mort! Vàrem fer els serveis abans d'esmorzar i tot seguit vam fer la caminada, primer fins a Queralbs per un tram de carretera que sempre és perillós. Tot seguit vam continuar per un tram del camí de l'Estret del Forn i, per últim, per un petit sender (Gr 11) que ens va dur fins al lloc on ens havíem de trobar amb els cotxes: en Genís (amb el dinar), la Montse i la Montserrat, cuinera i monitora i el Cisco.Tots ells i elles acompanyats dels lesionats i ferits. Els budells roncaven, era l'hora de dinar i ens vam atipar. Una petita dormideta i vam quedar nous! I algú va dir: -Que marxem!!

Baixant ens vam aturar en una cova o mina propera al camí on qui ho va desitjar hi va poder accedir. Hi feia un fred que tot ho arronsava. (fins i tot, la tita!).

La continuació de la baixada va ser pel camí dels Miners, molt dret però també molt bonic. Quan vàrem arribar a Queralbs els monitors ens donaren permís per poder anar a comprar alguns records o capritxets.

A la nit, tothom estava molt cansat i molta gent se'n va anar a dormir. Els més valents vam jugar a un joc de nit: el joc de la vaca i consistia en trobar vaques (o sigui: monitors disfressats) i fer-les creure. El millor de tot eren els pastors que ens feien cursets: en Jordi (Sampa) i el Lluís Ollé. Eren ben autèntics aquests d'Algerri…

El grup 1: MAKETUTU continua el reportatge. Comença la Júlia Oliva: A Queralbs jo hi vaig comprar un fuet pels meus pares i un pot d'olives. A la meva àvia vaig comprar-li un dèdal de flors i per mi "xuxes" i una pulsera…

En Genís Parareda explica: Vam veure moltes vaques que pasturaven soles a la muntanya. L'aigua de la font era molt freda i bona.

La Carla Domènech expressa: L'excursió a la font de l'Home Mort va ser molt pesada, però només arribar-hi vam descansar i tot va anar bé. Ah! A la nit va passar el Macot per les habitacions i ens va pintar…

La Berta Reventós clou el reportatge: Va ser l'excursió més llarga de les colònies. Això sí! Vam ser valents i vam caminar el que calia.