Diumenge 30/06/2002

Això comença, amigues i amics minairons

1 A B C C O W B O Y S 2 S
D E F G Y M H J K L T M N
E L M I R A T G E O A P Q
M R S A T K U V A W G X M
O Y Z S A E B C U D A E I
R F G E H T I J S K R L R
T M N C O U P Q T R F S A
O H G N 7 T A W R J U T L
H I F A M U 2 X I K A U L
F J E R N 3 B Y A L N V T
O K D F O D C Z L M S W R
H L C A P E S A O N T B E
F M B L H 2 O B P O N X N
F M 6 A P F N C H P A Y C
R N A A Q 4 I D I Q S Z A
E O 8 T R G P E T R S A T
D P Z I S H I F E S I B F
O Q Y U T I L G C T O C G
H R X R U J I H U U R D H
F S W T V K F I S V C E I


Aveure qui és l'atrevit que sap trobar els 10 noms dels grups d'enguany. Per si no ho sabíeu, us proposa aquesta SOPA DE LLETRES l'amic Roger Blanché adolescent del grup A: MIRALL TRENCAT. Si voleu ajut…, aquí el teniu:

GRUPS NIVELL A

1.- MAKETUTU
2.- EL MIRATGE
3.- COWBOYS
4.- CROISSANTS NAUFRAGATS
5.- H2O
6.- AUSTRIALOPHITECUS
7.- MORTHOF OHF FREDOHF

GRUPS NIVELL B

A.- MIRALL TRENCAT
B.- FILIPINOS
C.- TRUITA A LA FRANCESA

El nivell A també hi diu la seva i ens explica una mica les primeres impressions i el primer dia… El grup 4: ELS CROISSANTS NAUFRAGATS escriu i il·lustra el proper reportatge. Comença el Pol Minguet: Ahir vam començar les colònies a La Farga de Queralbs. Quan vam arribar vam dinar perquè teníem molta gana. Després de dinar ens van distribuir per habitacions i per grups. Nosaltres ens vam anomenar Els Croissants Naufragats!

Continua la crònica l'Aina Parareda: En arribar a la casa vam anar a dinar i vam fer els grups d'habitacions: totes érem nenes!… A la nit vam fer una vetllada que consistia en viatjar per tot el món, cantant cançons, fent danses d'arreu…

Ho detalla un xic més la Paula Ribes: El viatge va ser curt, doncs vam anar directament a la casa de colònies. Quan ens vam trobar per grups vam haver de preparar la vetllada i ens van explicar les normes. Després vam tenir una mica de temps lliure i vam intentar descobrir les instal·lacions que eren molt grans. També vam jugar.

Del cercle dibuixat a la il·lustració anterior ens en parla el Marc Moreno: Vam fer un cercle per a parlar, conèixer-nos, jugar, decidir el nom del grup…També hi vam decidir quina cançó cantaríem a la vetllada de la nit davant dels altres: Perduts en la immensa mar blava! El nostre monitor es deia Lluís Ollé.

En Pau Riera comenta: La casa de colònies on ens vam allotjar es diu "la Farga". Em va semblar molt gran i vaig pensar que m'ho passaria molt bé.A la nit vam fer una vetllada on havíem de cantar i ballar les cançons i danses que havíem après amb el nostre grup.

Finalment, l'Albert Fariñas clou la crònica: Durant el temps lliure vam estar jugant a futbol, a bàsquet…, i vam anar a visitar totes les instal·lacions. Ens va semblar que eren molt maques i que ens ho passaríem bé aquests quinze dies de colònies.Els monitors ens van semblar molt simpàtics i amables.

LA LLEGENDA DE LA VALL DE NÚRIA

Segons la llegenda, Sant Gil, nascut a Atenes i que va ser nomenat bisbe de Nimes, va ser el que va esculpir la imatge de la Mare de Déu mentre feia vida d'ermità a la Vall de Núria, entre els anys 700 i 703.

Per culpa de les persecucions, Sant Gil va marxar i va deixar la imatge de la Verge oculta en una petita cova. L'any 1072, per inspiració divina, un home anomenat Amadeu va venir a la Vall de Núria, des de Dalmàcia, a la recerca d'unes relíquies de Maria. I uns pastors que coneixien la tradició i història de Sant Gil, van ajudar a Amadeu a aixecar una capella dedicada al Sant. Absent ja Amadeu, els pastors van retrobar la imatge de la mare de Déu de Núria. La imatge va quedar-se a Núria, perquè va resultar ser impossible de portar-la en processó cap al poble de Queralbs, perquè segons diu la llegenda aquesta "volia quedar-se a Núria".